Vogel voliere

Vogel voliere

Een vogel voliere biedt een verblijf aan uw vogels waarin zij vrij rond kunnen fladderen. Dit komt door de vaak ruime afmetingen van een vogelvoliere. In een vogel voliere kunnen zij zo hard fluiten als ze willen in hun eigen plekje. Bent u in het bezit van een paar vogels en wilt u ze een goed verblijf geven? Dan is een vogel voliere echt iets voor u! In een vogel voliere geeft u ze alle ruimte en het is daarnaast ook nog eens leuk om naar te kijken.

Een vogel voliere in verschillende modellen

Een vogel voliere is er in verschillende soorten modellen. Zo kunt u kiezen uit verschillende maten en vormen. Er past er altijd wel een in uw tuin! Over het algemeen is een vogel voliere te onderscheiden in twee soorten:
  • Buiten vogel voliere: Dit is een vogel voliere die u buiten kunt plaatsen. Hierdoor kunnen uw vogels genieten van de buitenlucht en deze is bovendien ook nog een aanwinst voor uw tuin.
  • Binnen vogel voliere: Deze vogelvoliere is heel geschikt voor u, wanneer u uw vogels dichtbij wilt hebben staan. U kunt deze in uw woonkamer plaatsen op een rustig plekje.

Het inrichten van een vogel voliere

Naast het kiezen van een vogelvoliere is het inrichten van deze op een goede manier ook erg belangrijk. Er moet meubilair geplaatst worden. Hierbij kunt u denken aan bijvoorbeeld een zitstok, voerbakjes en een badschaaltje. Dit zijn allemaal producten die een vogelvoliere tot een thuis maken voor vogels. Wanneer u geen parkietachtige houdt, dan kunt u ook beplanting plaatsen in een vogel voliere. Parkietachtige hebben een enorme knaaglust en zullen daarom uw planten niet met rust laten. Vooral tropische vogels zullen u erg dankbaar zijn met het plaatsen van planten. Deze vogels gebruiken de beplanting om zich terug te trekken, om mee te spelen of om hun nestje in te maken. Beplantingen waar u aan kunt denken zijn:
   • Wilg
   • Bamboe
   • Kruisbes
   • Haagbeuk
   • Lijsterbes
   • Sering

Vogel voliere online bestellen

Wilt u zo’n vogelvoliere bij u in de tuin? Vogelkooien kunt u gemakkelijk online bestellen bij huisdierplezier.nl! Een vogel voliere aanpassen aan uw eigen wensen kan daar ook, vraag daarvoor vrijblijvend een offerte aan. U kunt een vogelvoliere komen bezichtigen en vervolgens kunt u deze zelf meenemen of wordt deze bij u thuis bezorgd. Daarnaast hebben we ook een kippenhok geschikt voor iedere tuin. U bent daar voor vogel accessoires ook op het goede adres!