Volierevogels

Volierevogels zijn prachtig om naar te kijken wanneer ze vol vreugde rond fladderen in hun eigen voliere. Ze kunnen de hele dag heerlijk fluiten en het is een genot om naar ze te luisteren. Wilt u hier ook van kunnen genieten? Verdiep u dan eerst in de verschillende soorten volierevogels zodat u de meest geschikte voor uzelf kunt uitkiezen. Daarnaast hebben de vogels ook een verblijf en andere spullen nodig, het is ook belangrijk om daar het een en ander vanaf te weten. Wilt u hier inderdaad meer over weten? Lees dan snel verder.

Soorten volierevogels

Er zijn een heleboel verschillende volierevogels. De een is weer makkelijker te houden dan de ander. Om u een beeld te geven van verschillende vogels en waar u daarbij op moet letten, hebben wij een aantal soorten voor u op een rijtje gezet:
  • Bandvinken: Deze volierevogels zijn gemakkelijk te verzorgen, maar kan wel lastig zijn voor andere soorten. Dit is omdat ze vaak nestmateriaal stelen van andere volierevogels. Zelf gebruiken ze het liefst een nestkastje die half open is.
  • Chinese dwergkwartels: Dit zijn volierevogels die vrij makkelijk te houden zijn. Wel is het verstandig om van deze soort meerdere vrouwtjes te plaatsen en slechts één mannetje.
  • Gould Amadines: Dit zijn prachtige zeldzame en kostbare volierevogels. Ook kunnen deze volierevogels niet in de winter buiten blijven, ze moeten namelijk tussen bepaalde temperaturen gehouden worden. Deze volierevogels houden van de zon, dus het is belangrijk dat zij over een ruime voliere beschikken waar veel zonlicht bij kan komen. Beplanting wordt zeker gewaardeerd door deze volierevogels.
  • Kanaries: Een kanarie is een echte aanrader wanneer u van plan ben volierevogels te houden. Deze kunnen heel goed samen met bijvoorbeeld zebravinkjes of grasparkietjes.
  • Zebravinken: Dit zijn gemakkelijke volierevogels, ze kunnen met allerlei andere soorten goed omgaan.
  • Zilverbekje: Ook deze soort is zeer gemakkelijk, het zijn sociale volierevogels. Deze volierevogels kunnen echter niet tegen te strenge winters.
Wanneer u gaat voor een vrij dichte voliere kunnen heel veel soorten volierevogels ook gewoon in de winter buiten gehouden worden. Het fijnste is zelfs een voliere met nachthok, hier kunnen de volierevogels in kruipen om zichzelf te beschermen tegen de weersomstandigheden.

Benodigdheden voor volierevogels

Nu u meer weet over de verschillende soorten volierevogels, bent u misschien wel enthousiast geworden en wilt u zelf ook volierevogels gaan houden. Dat is iets wat natuurlijk niet zomaar kan, daarvoor zijn er verschillende benodigdheden die zeker niet gemist kunnen worden. Als eerste moet u de geschikte voliere uitkiezen voor uw (toekomstige) volierevogels. Op huisdierplezier.nl vindt u de perfecte voliere voor bij u in de tuin. Daarnaast moet u ook denken aan een Bodembedekking, kippenhokken, zitstokken, voerbakjes vogels, en drinkbakjes vogels,. Voor al deze vogel accessoires kunt u natuurlijk ook bij huisdierplezier terecht!